Filosofische Praktijk

Wijzer worden begint met verwondering


WIE BEN IK?


Ik ben Nelleke Krol. Ik heb 2 zonen (Max en David) en ben getrouwd met Niels van de Vijver. 

Ik heb bedrijfseconomie en rechten gestudeerd in Rotterdam en ben in 1992 als advocaat in dienst getreden bij Loyens & Loeff. Na 25 jaar advocatuur in de Ondernemingsrechtpraktijk heb ik het roer omgegooid. Het werk sloot niet meer aan bij mijn drijfveren en interesses. 

Ik heb in 2019/2020 de opleiding tot Filosofisch Practicus gevolgd bij de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) in Leusden (https://www.isvw.nl).  In januari 2021 zijn de deuren van mijn praktijk geopend.

Ik geniet volop van het leven in de ruimste zin van het woord.  Werken in de moestuin, wandelen in de natuur en goed eten in goed gezelschap spelen daarin een belangrijke rol.

De teloorgang van de natuur gaat mij aan het hart. Tijdens de opleiding heb ik mijn vraag - Heeft ieder mens de morele plicht om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen? - als bezoeker in 5 sessies onderzocht.